Ana içeriğe atla

Korece Şimdiki Zaman Soru Eki


      Bir konuyu öğrenmeden yeni bir konuya geçmeyiniz ve iki konuyu aynı zamanda çalışmayınız!



      Yüksek seviyede soru sorarken fiilin kökü ünlü ile biterse -ㅂ니까? ünsüz ile biterse -습니까? kullanılır.


     bu kuralları akılda tutmak zor gibi görülebilir alıştırma yaptıkça hiç düşünmeden  bu ekleri kendi ana dilinizmiş gibi söyleyebileceksiniz.


gitmek 가다

gidiyor musunuz? 가 - ㅂ니까? = 갑니까?



yemek 먹다 

yiyor musunuz? 먹 - 습니까? = 먹습니까?



çalışmak 일하다

çalışıyor  musunuz? 일하 - ㅂ니까? = 일합니까?



gelmek 오다

geliyor musunuz? 옵니까?



içmek 마시다

içiyor musunuz? 마십니까?





görmek 보다

görüyor musunuz?봅니까?



uyumak 자다

uyuyor musunu z?잡니까?



Yorumlar

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. soru kökünün okunuşunu yazar mısınız? oradaki harfi çözemedim

    YanıtlaSil
  3. bu yararlı blog için teşekkürler :) gayet iyi ilerliyorum ancak hitap şekillerini düzgünce bulamıyorum bi yerden belki vardır burda ama . nese bu hitap şekilleri şimdiki zaman gçmş zmn vs. farklı farklı mı yoksa ekleri var ve onlar hepsine aynı şekilemi geliyo??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Doğrusu konu eklemeye fırsatım olmuyor pek maalesef hitapları ekliyorum ama biraz gecikmeli oluyor kusura bakmayın.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Korece evet,hayır,üzgünüm...

       Koreceyi öğrenmek sadece okunuşlarını öğrenmek değildir ,seri bir biçimde yazabilmek vede iyi telaffuz etmek gerekir.telaffuzu geliştirmekte dinleyerek olur.dizileri izliyoruz bunlardan cok bılgı alıyoruz mesela üzgünüm derken sade bır biçimde  söylenilmesi ,merhaba derken telaffuzumuzu değiştirmemiz gerektiğini  dızılerı ızleyerek ogrenıyoruz.yada rosetta gibi kaliteli programlarla iyice pekiştiriyoruz:D

Korece Sesli harfler

                    merhaba arkadaşlar ilk konumuza başlıyoruz.koreceyi doğru düzgün öğrenmek için hangıl ı yani kore alfabesini öğrenmeniz gerekiyor.eğer yok ben okunuşlarını öğrensem yeter derseniz sonra pişman olursunuz çünkü bi süre sonra yazmak istersiniz ve hangıl ı öğrenseniz bile yazamazsınız çünkü her kelime okunduğu gibi yazılmıyor en önemliside okunuşları birbiriyle neredeyse aynı  olan harfleri hep karıştırırsınız ve yanlış yazarsınız bunun için en iyisi en başından yazılışlarıyla öğrenmek ve alıştırma yaparkende hangılla yazmaktır.

Korece Kaç yaşındasınız?

Her dilde olduğu gibi kore dilinde de başlarken öğrenmeniz gereken ve başlangıç için basit diyaloglara girmenizi sağlayacak olan kalıplar mevcut. Şimdi bu kalıplardan bir kaç tanesini göreceğiz :