Ana içeriğe atla

Korece Nasıl Öğrenilmeli ?


       Korece nasıl  öğrenebilirim diye bu aralar çok soru soruluyor.Korece öğrenmek için önce istemek gerekiyor yoksa ne kadar çok çalışırsan çalış ezberler ve sonra unutursun.
        Koreceyi öğrenmek isteyen arkadaşların çoğu koreceyi hangılsız yani alfabesiz sözlü olarak öğrenmek istiyorlar. öğrenmenin en iyi yolu kelimeleri cümledeki yerini bilerek ve söylerken hangi amaçla söylediğini bilerek çalışmaktır.

Mesela:norır sarangheyo(너를 사랑해요) dediğim zaman seni seviyorum dediğimi anlarsınız ama bu sadece ezber olur.
          norır daki no'nun sen,- rır ekininde 'ni'anlamını katarak sen(i) seni(norır)ye dönüştüğünü bilirsen;
          saranghada nın anlamı sevmektir. sondaki 'da'nın atıldığını sonda kalan 'ha' ekinin 'he' ye dönüştüğünü sona eklenen 'yo'nunda orta seviyede geniş zaman kuralı olduğunu bilirsen ne kadar rahat anlayabilirsin söylenen cümleyi.
      karışıkmıs  gibi gelmiş olabilir ama çok basit norır seni demek sarangheyo da seviyorum demek.
     ilk konu olarak alfabeyi nasıl kolay öğreneceğinizi anlatacağım(bu ilk konu değil).her konuda korecelerinin yanına okunuşlarını da yazacağım ama bir süre sonra okunuşlarını yazmayı bırakacağım.bunun için kelime ve fiillerden önce alfabe önceliğiniz olsun.siteler bir sürü yazı var hangıl çok zor öğrenemedim bıraktım gibi kesinlikle öle değil.hangılı ezberleyerek değil anlayarak öğrenmek gerekiyor harfler birbirine benziyormuş gibi gelebilir ama karıştırılan harfler aslında belirgin farklılıkları olan harflerdir.'a' harfiyle 'b' harfi nasıl farklıysa korecede öyle.
      
        bunu demişken şunuda söyleyeyim ön yargılı olmayın maalesef türkler konu uzakdoğu olunca çok aşalayıcı oluyor'' hepsi aynı.onlar eşlerini nasıl buluyorlar karıştırmıyorlar mı''..emin olun onlarda bizim için herkes birbirine benziyor diyor. neden birşeyi avrupa yada amerika yapınca muazzam birşeymiş gibi görülüyorda konu uzakdoğuya gelince saçma espiriler yapılıyor anlamıyorum.korece yada japonca birşey söylendiğinde neden gülüp türkçe argo bir cümle yada kelime çevriliyor yada neden aşağılanması gerekilen birşeymiş gibi görülüyor hiç anlamıyorum.
         
        Konudan saptım farkındayım ama bu çoğu kore hayranın üzüldüğü bazen de kızdığı bir durum.
     
       Korecede alfabe öğrenildikten sonra korece yazıları okuma vede bakmadan yazma çalışmaları yapılmalı.
      NOT:okuma ve yazma çalışması sadece alfabe için yapılır yani dil bilgisi yada kelime öğrenmek için değil.yazdığınız korece kelimeler kesinlikle okunuşları değil orjinal yani hangıl yazısıyla yazılmalıdır.
      
       Bu anlattıklarım 1-2 gün sürer sürmez :D :D
      
      sonra dil bilgisi-kelime-fiil öğrenebilirsınız.tabi bu ara korece dizi-film,müzik dinlemeyi unutmayın :D
      Size burada elimden geldiği kadrıyla yardımcı olacağım.kaynak yönünden olsun açıklama yönünden olsun ^^ aja :D ^^
        
        
       

Yorumlar

  1. ben koreceyi öğrenmeyi çok istiyorum okuyabilirim,yazabilirim ama nasıl anlayacağımı bilmiyorum lütfen yardım edin !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kukulinta@gmail.com mail adresimden ulaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım:D

      Sil
  2. Var ya oyle bi moral vermissiniz ki yaziyi okuyanlara cok tesekkur ederim minnettarim size bu yaziyi yazdiginiz icin

    YanıtlaSil
  3. ya benim sorum biraz garip olacak ama..
    maden mühendisliği öğrencisiyim ve okulum zaten ingilizce eğitim veriyor
    aynı zamanda fransızca ve almancamda var
    bu sıra dizilerinden de ötürü aşırı derecede korece kelime kullandığımı farkettim ve bundan keyif aldım
    mesleğim nedeniyle sizce korece mi öğrenmem daha faydalı olur yoksa çince mi ya da japonca?
    biraz garip oldu ama fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
    birde öğrenmemi tavsiye ettiğiniz dile göre fikir verebilir misiniz? örneğin;şu kursa git ya da şu kaynaklardan çalış gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba merve.Sorun garip degil ama benim cevap verebileceğim bi soru değil maden mühendisliğinde hangi dil daha önemli olur bilemiyorum.maden müh. Tanıdığın varsa ona sorabilirsin.gerçi sen Zeki bir kızsın belli 3 ayrı dil daha biliyorsun bunlarıda rahat öğrenirsin.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Korece evet,hayır,üzgünüm...

       Koreceyi öğrenmek sadece okunuşlarını öğrenmek değildir ,seri bir biçimde yazabilmek vede iyi telaffuz etmek gerekir.telaffuzu geliştirmekte dinleyerek olur.dizileri izliyoruz bunlardan cok bılgı alıyoruz mesela üzgünüm derken sade bır biçimde  söylenilmesi ,merhaba derken telaffuzumuzu değiştirmemiz gerektiğini  dızılerı ızleyerek ogrenıyoruz.yada rosetta gibi kaliteli programlarla iyice pekiştiriyoruz:D

Korece Sesli harfler

                    merhaba arkadaşlar ilk konumuza başlıyoruz.koreceyi doğru düzgün öğrenmek için hangıl ı yani kore alfabesini öğrenmeniz gerekiyor.eğer yok ben okunuşlarını öğrensem yeter derseniz sonra pişman olursunuz çünkü bi süre sonra yazmak istersiniz ve hangıl ı öğrenseniz bile yazamazsınız çünkü her kelime okunduğu gibi yazılmıyor en önemliside okunuşları birbiriyle neredeyse aynı  olan harfleri hep karıştırırsınız ve yanlış yazarsınız bunun için en iyisi en başından yazılışlarıyla öğrenmek ve alıştırma yaparkende hangılla yazmaktır.

Korece Kaç yaşındasınız?

Her dilde olduğu gibi kore dilinde de başlarken öğrenmeniz gereken ve başlangıç için basit diyaloglara girmenizi sağlayacak olan kalıplar mevcut. Şimdi bu kalıplardan bir kaç tanesini göreceğiz :